Lewandowskin kaksi maalia ratkaisevat lopputuloksen, ja Barcelona käänsi ja voitti Valencian 2-1.

La Liga -kauden 2024-25 ensimmäisellä kierroksella Barcelona voitti Valencian vieraissa 2-1, mikä antoi uudelle valmentajalle Hans Flickille upean voiton valmennusdebyyttissään. Robert Lewandowski teki pelissä kaksi maalia auttaakseen joukkuetta kääntämään tilanteen onnistuneesti.

Ottelun alun jälkeen Valencia osoitti vahvaa hyökkäysvoimaa ja mursi lukkiutumisen 44. minuutilla. Vazquez kuljetti pallon keskikentällä ja syötti sen Lopezille FC Barcelona pelipaita, joka syötti sen takapisteeseen. Duro hyppäsi korkealle ja puski pallon maaliin ottaakseen isäntäjoukkueen johtoon. Tämä maali sai Valencian näyttämään siirtyvän puoliajan tauolle voitolla.

Peli sai kuitenkin dramaattisen käänteen tauon aikana. 45+8. minuutilla Barcelonan nuori pelaaja Lamine Yamar vastaanotti Balden keskityksen ja pudotti sen taitavasti takaisin. Lewandowski seurasi nopeasti ja työnsi pallon verkkoon, mikä tasoitti Barcelonan maalin.

Toisen puoliajan alussa Barcelonan hyökkäysvauhti oli vieläkin ankarampi. 47. minuutilla Valencian puolustaja Mosquera kaatoi Rafinhan rangaistusalueellaan, eikä erotuomari epäröinyt antaa rangaistuspotkua. Lewandowski seisoi rangaistuspotkulla ja kohtasi Valencian maalivahti Mardashvilia. Hän ampui rauhallisesti pallon maalin vasempaan yläkulmaan ja auttoi Barcelonaa ohittamaan maalin.

Pelin edetessä Barcelona hallitsi vähitellen kentän rytmiä. Lasten jalkapallopaita Vaikka Valencia oli tyytymätön siihen, että Kubalsi ei saanut toista keltaista korttia 56. minuutilla, ja se jatkoi hyökkäyspään painostusta, se ei onnistunut murtamaan Barcelonan puolustusta uudelleen. 70. minuutilla Lewandowski melkein teki hattutempun. Hän sai Casadolta syötön rangaistusalueella ja kääntyi ampumaan, mutta Mosquera esti hänet ja menetti mahdollisuuden tehdä kolmas maali.

Lopulta Barcelona otti onnistuneesti kolme pistettä pois kotoa Lewandowskin tuplauksella. Tämä voitto ei ainoastaan ​​antanut uudelle valmentajalle Hansi Flickille hyvän alun valmentajauralleen, vaan lisäsi myös joukkueen luottamusta uuteen kauteen. Fanit ovat täynnä odotuksia Barcelonan tulevaisuudesta, varsinkin tällaisen vastoinkäymisten voiton jälkeen joukkueen sitkeys saa ihmiset täynnä toivoa tulevalle kaudelle.